Fokhagymás puliszka

  • 2016.06.05.
  • 6

A puliszkát nem csak natúr, sóba-vízbe lehet elkészíteni, nyugodtan ízesítsük, fűszerezzük bármivel, ami eszünkbe jut. Az alábbi receptet cigánypecsenye mellé szántam köretnek, ezért kiegészítettem kevés apróra vágott füstölt szalonnával, lilahagymával és fokhagymával. Ráadásul a cigánypecsenyére kisütött szalonna (kakastaréj) zsírján, a felszeletelt puliszkák mindkét felét kissé megpirítottam.Elkészítési idő: 40 percHozzávalók: 4 adag1 db lilahagyma4 gerezd fokhagyma5 dkg füstölt szalonna25 dkg kukoricadara7 dl víz1 tk sózsírA vizet sóval, az apróra felkockázott lilahagymával és szalonnával, a zúzott, vagy reszelt fokhagymával forrásig melegítem.Amikor a víz felforr a kukoricadarát állandó keverés mellett a vízbe szórom, és folyamatosan kavargatva addig főzöm, amíg besűrűsödik.A tetejét elsimítom és hagyom kihűlni.Amikor megdermedt, egy lapos tálra, vagy vágólapra borítom, 1-2 cm vastagra felszeletelem.Egy serpenyőben kevés zsírt hevítek, és a
puliszka
szeletek mindkét oldalát megpirítom.