Epres tiramisu

  • 2016.06.07.
  • 8

Vasárnapi menü mellé szükség volt valami egyszerű desszertre, amivel felköszönthetjük egyetlen leányunkat születésnapján. Hál' istennek a fiúk gyorsan kitalálták, hogy epres tiramisu legyen. Rendesek voltak, mert bevásároltak hozzá, ráadásul el is készítették, nekem már csak a fényképezés és receptírás maradt.Elkészítési idő: 35 percHozzávalók: 8 adag50 dkg mascarpone sajt5 dl habtejszín (Hulala)2 csomag vaníliás cukor2 ek porcukor60 dkg földieper25-30 db babapiskóta2-3 ek eperlekvár1/2 citrom leveMegmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.Óvatosan összeforgatom az egészet.Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.