Garam masala házilag

  • 2016.04.13.
  • 1

A garam masala indiai eredetű fűszer keverék. Nevének jelentésével ellentétben, -ami csípős keveréket jelent-, nem mindig jellemzi a csípősség, mivel a felhasznált fűszerek és azok aránya családonként, területenként változó. Ráadásul az alapkeverék kiegészülhet kókuszdióval, Cayenne-i borssal, kurkumával, szezámmaggal, fokhagymával és még sok minden mással is.Elkészítési idő: 20 percHozzávalók:4 ek koriander1 ek római kömény1 ek fekete bors5 db egész fekete kardamom1 ek szegfűszeg1 ek szegfűbors1 db fahéj, egész4 db babérlevél1 ek őrölt gyömbérA gyömbér kivételével az összes többi hozzávalót egy serpenyőben, szárazon megpirítom. A fahéj rudat kisebb darabokra töröm, a babérleveleket összetépkedem. Ügyelek, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz.Miután kihűlt, kiszedem a kardamomból az apró magokat, és a többi fűszerhez keverem.Mozsárban, vagy kávédarálóval finomra őrölöm. Hozzá keverem az őrölt gyömbért.Jól záródó üvegben, sötét, száraz helyen hónapokig eltartható.