Egyszerű spárgakrémleves mozzarellával

  • 2016.04.23.
  • 9

Elkészítési idő: 40 percHozzávalók: 4 adag1 csomag mozzarella mini golyó50 dkg zöld spárga3 db újhagyma1 gerezd fokhagyma3 dkg vaj1 cm citromszelet1 tojás sárgája2,5 dl tejszín 30%-osfehérborssócukorA spárgát megmosom, a fás végéről 1-2 cm-es darabot levágok, amit kidobok. A maradékot meghajlítom, hogy ketté törjön. A fás darabot meghámozom, majd felaprítom a másik darabbal együtt. A spárgafejeket félre teszem. Ezeket csak a főzés vége felé teszem a többihez, mert sokkal hamarabb megpuhulnak.A felszeletelt újhagymát vajon megdinsztelem, majd hozzáadom a felaprított spárgát és 10 percig dinsztelem.Felöntöm 1 liter vízzel, ízlés szerint sózom, cukrozom beledobom a citromkarikát, majd addig főzöm, amíg a spárga teljesen megpuhul. A vége felé hozzáadom a spárgafejeket is, amit 5 perc főzés után kiszedek a léből. A citromkarikát kidobom.A megfőtt spárgát összeturmixolom.Tejszínt, fehér borsot és a tojás sárgáját összekeverem, teszek hozzá egy keveset a léből, elkeverem és
vissza
öntöm a levesbe.Kóstolás után, ha szükséges, ízesítem sóval, borssal, beleteszem a spárgafejeket és megforralom.Tálaláskor 3-4 mozzarella golyóra szedem a forró krémlevest, a spárgafejeket elosztom a tányérokon.