Curry por házilag

  • 2016.04.01.
  • 9

Indiai, arab és más keleti ételek receptjeiben sűrűn találkozhatunk curry porral. Ez az enyhe curry por egy nagyon egyszerű fűszerkeverék, nem szükséges hozzá beszerezhetetlen alapanyag. A chili mennyiségével a keverék csípősségét szabályozhatjuk és az eredmény, saját ízlés szerinti, tartósítószer és ízfokozó nélküli fűszer keverék.Elkészítési idő: 10 percHozzávalók: 4-5 dkg fűszer keverékhez3 ek koriander mag1 ek római kömény mag1 ek mustár mag1 ek zöld kardamom mag10 db szegfűszeg1 fahéj rúd3 db szárított chili1/2 szerecsendió lereszelve1 ek őrölt kurkumaA magokat, szegfűszeget és fahéjat száraz serpenyőben 4-5 percig megpörkölöm.Hozzáadom a chilit és mozsár törővel, vagy fűszerőrlővel
porrá őrölöm. Ehhez a művelethez kávédarálót használtam, amit előtte és utána is alaposan kitisztítottam.Belereszelem a szerecsendiót, hozzáadom az őrölt kurkumát és elkeverem.Légmentesen záródó üvegben, sötét hűvös helyen 3 hónapig tárolható.A megadott hozzávalókból 6 evőkanál mennyiség lesz.