Rizottó pulykamájjal

  • 2016.03.03.
  • 0

A rizottó alapja a rizs, ehhez jönnek a jelleget adó anyagok. Készíthetjük pergősebbre, magyarosan, vagy olaszos selymes - krémesre. Én most egy olaszos változatot készítettem pulykamájjal, zöldségekkel.Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 4 adag50 dkg pulykamáj1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 ek zsír (kacsa, liba)1 db sárgarépa1 db fehérrépa1 csomag szárzeller1 bögre rizottó rizs5 dkg vaj1 dl száraz fehérbor5 dkg sajt2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)1 csokor petrezselyem zöldfrissen őrölt borssóA zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és pár percig tovább pirítom.Rádobom a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, zellerszárat, darálok rá kevés borsot.Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a diónyi darabokra vágott májat és fehéredésig pirítom.Ezután beleöntöm rizst, sózom, hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.Ha a rizs megpuhult, belekeverem a vajat és reszelt sajtot. Elkeverem és forrón tálalom, tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel díszítem.