Fahéjas pulyka almával

  • 2016.03.06.
  • 7

Első hallásra furcsának tűnhet a fűszerezés, de aki kedveli a fahéjas ételeket, annak biztosan ízleni fog. Ha jól belegondolunk, az alma igen jól passzol a szárnyas sültekhez, de a fahéjhoz is. Miért ne lenne jó együtt mind a három, pláne hogy még egy illatos fűszerrel erősítettem a fahéj ízét és illatát az ételben.Elkészítési idő: 30 percHozzávalók: 4 adag50 dkg pulykamell, vagy comb filé3 ek olívaolaj1 gerezd fokhagyma1 db kisebb póréhagyma1 db kaliforniai paprika2 db alma2 kávéskanál őrölt szegfű bors1 kávéskanál őrölt szerecsendió1 kávéskanál őrölt fahéj2 dl tejszín 30 %-ossóA húst csíkokra vágom és egy magas falú serpenyőben, vagy wokban hevített olajra dobom.Erős tűzön pirítom, majd amikor a hús kifehéredett, hozzáadom a zúzott fokhagymát, sózom, meghintem szegfű borssal, szerecsendióval és a hús puhulásáig pirítom.Néha megkeverem. Ha a hús puha hozzáadom a karikára vágott póréhagymát és a kisebb csíkokra vágott paprikát. 2-3 percig pirítom, de csak addig, hogy a paprika roppanós maradjon.Közben az almát kockára vágom, a héját rajta hagyom, csak a magházat távolítom el.Amikor a paprika megfelelő állagú, hozzáadom az almát, meghintem fahéjjal, beleöntöm a tejszínt, elkeverem, megforralom, ha szükséges sózom és tálalom.Párolt rizst kínálok mellé, tetejét apróra vágott snidlinggel, vagy petrezselyem zölddel díszítem.