Csirkemell svéd gombás szószban

  • 2016.03.15.
  • 3

Képzeljük el, hogy a svéd gomba salátához kis hús falatokat sütünk, akár össze is keverjük vele, készítünk hozzá valamilyen köretet, máris kész egy komplett második fogás. Én, nem hogy elképzeltem, de el is készítettem, ráadásul sikerült a nemzeti ünnephez méltón tálalni is.Elkészítési idő: 40 percHozzávalók: 4 adag2 db csirkemell filé50 dkg laskagomba2 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma50 dkg paradicsom15 dkg sűrített paradicsom2 ek olaj, vagy zsír1 csipet citrombors1 kávéskanál oregánó1 kávéskanál bazsalikom1 kávéskanál őrölt babér, vagy 4 db babérlevélcukorsóLehúzom a paradicsomok bőrét úgy, hogy az alját keresztbe bevágom és forrásban lévő vízbe dobom 1-2 percre, majd hideg vízben meghűtöm, lehúzom a héjukat és centis darabokra vágom.A vöröshagymát, fokhagymát apró kockára, a gombát és húst csíkokra vágom.A zsiradékon üvegedre párolom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadom a gombát, borsozom és erős tűzön pirítom.Hozzáadom a húst, megszórom a többi fűszerrel, sózom és a hús kifehéredéséig párolom.Hozzáadom a paradicsompürét, az apróra vágott paradicsomot, ízlés szerint édesítem cukorral, majd az egészet összefőzöm, hogy kellő sűrűségű legyen.Kifőzött tésztával, sült krumplival, vagy párolt rizzsel tálalom.A citrombors összetevői: durvára darált bors, reszelt citromhéj