Kesudiós golyók

  • 2016.02.16.
  • 2

Ezt az édességet feleségem követte el én csak fényképeztem (meg daráltam), így az érdem oroszlán része az övé.Kisebb munkahelyi vendéglátás kapcsán a hagyományos sütemény mellett szükségünk volt tej-, cukor- és gluténmentes édességre is, és az alábbi receptet találtuk a neten Táfelspicc oldalán. Ja, nem mellesleg a vendéglátás a feleségem első nyugdíjas napján történt.Elkészítési idő: 20 percHozzávalók: 18-20 db golyóhoz20 dkg kesudió2 ek kakaóvaj1 ek méz2 ek olvasztott kókuszzsír3 ek kakaóporA kesudiót diódarálóval ledarálom, hozzáadom a mézet, az olvasztott, de már kihűlt kókuszzsírt és kakaóvajat, és a kakaópor felét. A masszát kézzel összegyúrom, majd 20 percre a hűtőbe teszem.A masszából nedves kézzel, kisebb diónyi golyókat formálok, és a maradék kakaóporba hempergetem.

Címkék

Golyók Kesudiós