Szecsuani kacsa falatok

  • 2015.12.23.
  • 7

Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 6 adag60 dkg kacsahús1 db kaliforniai paprika2 db lilahagyma1 szál sárgarépa1/4 fej káposzta50 dkg laskagomba3 ek olívaolajA páchoz:1 ek currypor1 tk őrölt gyömbér1 ek keményítő4 ek szójaszósz1 kávéskanál porcukor1 ek alma ecet 6%2 ek olívaolaj1 kávéskanál őrölt szecsuani bors2-3 ek csiliszósz, (nálam piri-piri)3 gerezd
áttört fokhagyma3 ek víz1 kávéskanál sóA kacsahúst, ami nálam egy kacsa combjai és melle volt, lebőrözöm, kicsontozom és vékony csíkokra vágom.A pác hozzávalóit összekeverem, a húsra öntöm, elkeverem és 1 órára hűtőbe teszem.A paprikát, sárgarépát, gombát vékony csíkokra, a lilahagymát és káposztát nagyobb darabokra felaprítom.Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 1 ek olajat forrósítok erős tűzön elkezdem pirítani a káposztát és a lilahagymát. Ha kész kiszedem, félreteszem.Újabb 1 ek olajat forrósítok és a sárgarépát és paprikát pirítom. Ezután a harmadik ek olajon megpirítom a gombát, ha kész, ezt is félre teszem. A zöldségeket nem kell sokáig pirítani, akkor finom, ha roppanósak maradnak.Amikor a zöldségekkel elkészültem, erős tűzön megpirítom a bepácolt húst.Sűrűn kevergetve készre sütöm, végül összekeverem a megpirított zöldségekkel.Párolt rizzsel, vagy kifőtt tésztával tálalom.