Pulykafalatok paradicsomos zellerrel

  • 2015.12.07.
  • 6

Ebben az ételben található paradicsom, zeller, fokhagyma és bazsalikom édestestvérek, mint ahogy a többi hozzávaló sem idegen ezektől, és ha az egészet feldobjuk kevés pulykahússal, ráhalmozzuk egy adag kifőtt tésztára, megszórjuk reszelt sajttal, egy olaszos ízvilágú fogást kapunk. Az elkészítés során ügyelni kell, hogy a zöldségeket ne főzzük szét, hanem ahogy szokás, roppanósra főzzük, igen kellemes textúrájú ragut kapunk, ami ízeiben viszont a bolognaira emlékeztet.Elkészítési idő: 50 percHozzávalók: 8 adag60 dkg pulyka hús2 ek zsír (kacsa, liba)4 gerezd fokhagyma1/2 szál póréhagyma50 dkg zellergumó2 db sárgarépa1/2 fej karfiol1 kávéskanál morzsolt rozmaring1 tk morzsolt oregánó1 tk morzsolt bazsalikom1 dl rozé bor3-5 dl sűrített paradicsomcukorsóreszelt sajtA húst csíkokra vágom, a póréhagymát, zellergumót, sárgarépát feldarabolom, a karfiolt rózsáira szedem.Egy magas falú serpenyőben a zsíron fehéredésig pirítom a húst, megszórom rozmaringgal, hozzáadom a zúzott fokhagymát és felaprított póréhagymát és tovább pirítom.Amikor a póré megfonnyadt, hozzáadom a zellert, sárgarépát, megszórom oregánoval és bazsalikommal, 5 perc párolás után mehet bele a karfiol, aláöntöm a bort, sózom és fedő alatt fél puhára főzöm a zöldségeket.Végül beleöntöm a paradicsomot, ízlés szerint cukrozom, megforralom és tálalom.Kifőtt tésztával tálalom, tetejére reszelt sajtot szórok.