Gyömbéres rizses csirke zöldségekkel

  • 2015.11.18.
  • 2

Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 4 adag50 dkg csirkemell filé5 ek étolaj1 tk ételízesítő1 szál sárgarépa1 szál póréhagyma2 db kápia paprika2 fej lilahagyma1/4 db fejes káposzta1 bögre rizs1 kávéskanál őrölt gyömbérsófrissen őrölt borsA húst csíkokra vágom, elkeverem ételízesítővel, pici sóval, 2 ek étolajjal és fél órára hűtőbe teszem.A zöldségeket tetszés szerinti formára vágom.Egy nagyobb serpenyőben 2 ek olajon elkezdem pirítani a felaprított zöldségeket. Először a sárgarépát és káposztát, majd a lilahagymát, végül a paprikát és póréhagymát adom hozzá. Nem párolom puhára, csak roppanósra. Minden zöldségre, hozzáadáskor leheletnyi borsot darálok.Egy másik edényben 1 ek olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm másfélszeres forró vízzel, sózom, rászórom a gyömbért, elkeverem és lassú tűzön, lefedve puhára főzöm. Néha megkeverem.Ha a rizs elkészült, hozzáadom a megpirított zöldségeket.A serpenyőben megpirítom a húst, majd elkeverem a zöldséggel, rizzsel és tálalom.