Rakott bolognai spagetti

  • 2015.08.14.
  • 1

Elkészítési idő: 100 percHozzávalók: 8 adag1 kg sertéshús (dagadó, lapocka, comb)2 ek sertészsír2 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma2 db sárgarépa1 db zellergumó50 dkg paradicsom1 ek oregánó1 ek bazsalikom1 ek kakukkfű1 dl száraz vörösbor 5 dl sűrített paradicsom50 dkg spagetti20 dkg sajtétolaj, tepsi kikenéshezcukorsóLedarálom a húst.A zsíron megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, majd ráteszem az áttört, vagy lereszelt fokhagymát.Hozzákeverem a darált húst és a fűszereket, a megtisztítom és apró kockára vágott sárgarépát és zellert.Megsózom és fedő alatt 15 percig párolom, majd hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, felöntöm a borral és sűrített paradicsommal, ha szükséges sózom és készre főzöm.Ezalatt a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.Kiolajozott tepsibe lerakom a tészta felét ráöntöm a húsos szósz felét. Reszelt sajttal megszórom, paradicsom szeletekkel díszítem a tetejét és sütőben közepes lángon addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.Tálalás előtt kicsit pihentetem, majd kockára vágva tálalom.