Kemencés pulykacomb velesült körettel

  • 2015.08.24.
  • 6

Elkészítési idő: 150 percHozzávalók: 8 adag2 db pulyka felső comb, csontos (kb 2 kg)3 db sárgarépa1 csomó újhagyma2 db alma1,5 kg burgonya2 fej fokhagyma2 ek szárnyas grill fűszer0,5 dl olívaolaj3 dl rozéborsóA húst letisztítom és jól bedörzsölöm sóval. Egy nagy tepsi alját kiolajozom.A fűszerkeveréket elkeverem a maradék olajban és a hús mindkét oldalát bekenem vele.A húsokat lerakom a tepsibe, körbe rakom a megmosott héjas krumplival, elhelyezem rajta az újhagymákat.Az almát 8 cikkre vágom, magházát eltávolítom, a megtisztított sárgarépát nagyobb darabokra vágom, majd ezeket is elrendezem a hús körül.A fokhagymát keresztbe félbevágom, óvatosan hogy a fej ne essen szét és héjastól elhelyezem az egészen.Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, én erre a célra egy másik tepsit használok, amit egyszerűen ráborítok..Jól felfűtött (300°C) kemencébe tolom és 1,5 óráig lefedve sütöm, majd leveszem a fóliát és ha szükséges még rápirítok keveset.Ha megsült 30 percet pihentetem, kicsontozom és felszeletelem.A velesült körettel tálalom.