Kemencés kenyérlángos

  • 2015.08.26.
  • 2

Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 8 adag50 dkg liszt2 db burgonya2,5 dkg élesztő1 dl tejföl1 dl tejcukorsófeltét:2 db lilahagyma15 dkg füstölt szalonna15 dkg kolbász15 dkg reszelt sajt2 dl tejföl2 gerezd fokhagymasó, bors, olajA krumplit meghámozom, felaprítom és megfőzöm.Az élesztőt elkeverem egy kis langyos cukros tejjel és felfuttatom.Ha a krumpli megfőtt, leöntöm a főző vizet, egy villával összetöröm és kihűtöm.Egy tálba teszem a felfutott élesztőt a tészta hozzávalóival együtt majd összegyúrom. Ha szükséges vízzel lazítom a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen.Meleg helyen megkelesztem.A szalonnát felkockázom, a kolbászt és a hagymát felszeletelem. Egy nagyobb tepsit kikenek olajjal és a tésztát kézzel belenyomkodom.A kemencében öt perc alatt elősütöm, majd kiveszem, megkenem tejföllel, amibe belereszeltem a fokhagymát, rászórom a szalonnát, kolbászt, hagymát, tetejére a sajtot és vissza teszem, ahol 5-10 perc alatt készre sütöm.Ha megsült felszeletelem és tálalom.