Pontyhalászlé

  • 2015.07.05.
  • 6

Elkészítési idő: 90 percHozzávalók: 4 adag1 kg ponty filé1 kg halfej és farokrész30 dkg belsőség (ikra, haltej, máj, stb.)2 db nagy vöröshagyma3 ek fűszerpaprika1 db csili paprika (elhagyható)sóA ponty filéket beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át a bőrét nem, így a szeletek egyben maradnak.Amikor 3 cm-t beirdaltam levágom a szeletet. Ezt addig folytatom még végig nem érek az egész hal oldalon. A szeleteket besózom, és felhasználásig hűtőbe teszem.A halfejeket és farokrészeket 2 liter vízben felteszem főni, beleteszem a félfőre vágott vöröshagymát, csilipaprikát, sót, és egy órán keresztül lassú tűzön főzöm.Ha megfőtt, a fejek és a farokrészek csontjait kidobom és a lefőtt húst, meg hagymát a lével együtt átpasszírozom.A leszűrt lét egy másik fazékba rakom, megszórom fűszerpaprikával, beleteszem az előkészített halszeleteket, halbelsőséget, az elfőtt víz mennyiséget pótolom.Lassan, a forrástól számítva még kb. tíz percig főzöm, amíg a halszeletek megpuhulnak.Forrón tálalom, friss kenyeret kínálok mellé.

Címkék

Halászlé Ponty