Palócleves pulykacombból

  • 2015.07.18.
  • 7

Elkészítési idő: 100 percHozzávalók: 8 adag1 kg pulyka felső comb filé50 dkg zöldbab1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma1 kávéskanál pirospaprika2 ek kacsazsír1 kávéskanál őrölt bors1 ek finomliszt50 dkg burgonya1 tk borsikafű5 db babérlevél2 pohár tejfölízlés szerint petrezselyem zöldízlés szerint sóA hagymát apróra vágom, és a zsíron megdinsztelem.A húst 1 cm-es kockára vágom, elkeverem a hagymával és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom liszttel. Pár percig állandó keverés mellett pirítom, majd félrehúzom a tűzről, meghintem pirospaprikával és elkeverem.Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, borskafüvet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, sózom, borsozom, felöntöm 2,5 liter vízzel és a hús puhulásáig főzöm.A tejfölt egy tálba borítom, adok hozzá a forró levesből, simára keverem és visszaöntöm a levesbe.Apróra vágott petrezselyem zölddel meghintem.Megforralom és tálalom.