Fűszeres csirkecomb falatok rizses csicseriborsóval

  • 2015.07.06.
  • 5

Elkészítési idő:
90 percHozzávalók: 6 adag6 db csirkecomb1 ek tandori masala4 ek olívaolaj1 db sárgarépa1 db fehérrépa40 dkg főtt csicseriborsó2 fej lila hagyma2 bögre rizs4 bögre alaplé, vagy forró víz2 kávéskanál fokhagymapor, vagy 4 gerezd zúzott fokhagyma1 kávéskanál
őrölt szecsuani bors1 kávéskanál őrölt szegfűbors1/2 kávéskanál Cayenne borsízlés szerint sóA combokról lehúzom a bőrt, de aki szereti rajta is hagyhatja, kicsontozom, falatnyi darabokra vágom.A tandori masalát 2 ek olajban elkeverem, a húsra öntöm, összekeverem és hűtőbe teszem.A felaprított lilahagymát a maradék olajon megdinsztelem, ráöntöm a megmosott rizst és 5 percen keresztül pirítom.Felöntöm alaplével, beleteszem a felaprított répákat, beleszórom a borsokat, sózom és a benne levők puhulásáig főzöm.Végül elkeverem benne a csicseriborsót.A húst egy felforrósított magas falú serpenyőben, vagy wokban erős tűzön megpirítom.A tálaláskor a rizst és húst tányérra halmozom, de előre összekeverve is tálalható.