Feijoada - Fekete babragu

  • 2015.05.22.
  • 4

Elkészítési idő: 80 percHozzávalók: 8 adag2 db vöröshagyma4 gerezd fokhagyma50 dkg marhahátszín50 dkg sertéstarja, csont nélkül30 dkg füstölt sonka30 dkg füstölt kolbász2 db csilipaprika2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)50 dkg feketebabőrölt borssóA babot előző este beáztatom.A vöröshagymát, fokhagymát és csilipaprikát apróra vágom és a zsíron megpirítom.A húsokat, sonkát és kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem és közepes tűzön puhulásig főzöm.Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom

Címkék

Babragu Feijoada