Csirkekuglóf aszalt áfonyával

  • 2015.05.30.
  • 0

Elkészítési idő: 110 percHozzávalók: 10 adag10 db csirkecomb10 dkg sajt20 dkg szeletelt bacon10 db tojás1 csomó újhagyma20 dkg aszalt áfonya4 gerezd fokhagyma2 tk grill fűszerkeverék2 tk piri-piri fűszerkeveréksóA csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és piri-piri fűszerkeverékkel.A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát és jól összekeverem.A kuglóf formát kizsírozom, zsemlemorzsával megszórom és kibélelem bacon szeletekkel.Befűszerezett húsok harmadát lerakom körben a formába, meglocsolom a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezem be, végül ráhajtom a bacon szeleteket és 190 fokon 80 perc alatt megsütöm.Kihűlés után kiveszem a formából és felszeletelem.