Hekk filé kecskesajtos rukkola salátával

  • 2015.02.11.
  • 4

Elkészítési idő: 45 percHozzávalók: 6 adag1 kg argentin tőkehal filé6 gerezd fokhagyma3 dl tej5 ek finomliszt1 ek pirospaprika1 dl étolajsó ízlés szerint

salátához:1 doboz rukkola1 db kápia paprika1 db paprika1 db lilahagyma10 dkg lágy kecskesajt1/2 citrom leve3 ek olíva olaj1 marék metélőhagymaA halat, ha fagyasztott előző este kiveszem a fagyasztóból.Másnap reggel az áttört fokhagymát elkeverem a tejben, sózom és belerakom a halat.Legalább 4 órára hűtőbe teszem.Serpenyőben olajat forrósítok, a paprikát elkeverem a liszttel, megforgatom benne a halszeleteket és mindkét oldalát kisütöm.Ha mindkét oldala szép pirosra sült papírtörlőre szedem.A salátához apró kockára vágom a lilahagymát, picit nagyobbra a paprikát.Egy tálban elkeverem az olívát a citrom levével, megszórom az apróra vágott metélőhagymával, beleforgatom a rukkolát, paprikát, lilahagymát és rámorzsolom a kecskesajtot.Tálalásig hűtőben tárolom.