Gyömbéres csirke falatok

  • 2015.01.12.
  • 9

Elkészítési idő: 50 percHozzávalók: 6 adag2 db csirkemell filé4 ek olívaolaj1 db vöröshagyma3 db sárgarépa1 dl száraz vörösbor1 ek étkezési keményítő1 kávéskanál szecsuáni bors3 gerezd fokhagyma4 cm gyömbérpetrezselyem zöldsóA csirkemellet felkockázom. A
hagymát kockára vágom. A fokhagymát és a gyömbért lereszelem. A megtisztított sárgarépát karikára szeletelem.Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd megpirítom benne a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadom a sárgarépát megsózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom.Amikor már majdnem puha, rádobom a húst, megszórom durvára őrölt szecsuani borssal, sózom és a hús puhulásáig pirítom.A végén megszórom a felaprított petrezselyemmel és kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítem.Kifőtt tésztával, vagy párolt rizzsel tálalom.