Csirkefalatok snidlinges bundában, fokhagymás-citromos tejföllel

  • 2013.10.23.
  • 2

Ha már unalmas a csirkemell de csak ez van kéznél, itt egy tuti recept!
Persze nem kell szó szerint betartani amit leírtam, nyugodtan kísérletezzetek például más fűszerekkel! Mondjuk egy kis bazsalikom a tésztába, és hozzá valami fűszeres paradicsomszósz.. Vagy ugyanez a tészta, de a tejfölös cucc helyett egy kis fokhagymás házi majonéz... Szóval lehet gondolkodni! :-)Hozzávalók:-egy szép nagy csirkemell filé-1 dl tej-2 tojás-10 dkg liszt (DW sütőliszt)-egy marék reszelt sajt-egy csokor snidling-só, bors.A mártogatóshoz:-300 g tejföl-1 citrom reszelt héja-szárított fokhagyma pehely-1 kk só.A sütéshez olaj.A csirkemellet öblítsük le, itassuk le róla a vizet és kockázzuk fel, majd sózzuk-borsozzuk, és forgassuk össze a liszt felével.
A maradék lisztből, tojásokból és a tejből keverjünk sűrű palacsintatésztát. Kicsit sózzuk meg, keverjük bele az apróra vágott snidlinget és a reszelt sajtot. (Én trappistát tettem bele). Forrósítsunk olajat egy magas falú edényben. A csirkemell darabokat mártsuk a tésztába, és süssük aranybarnára őket. Papírtörlőn itassuk fel a felesleges olajat.
A mártogatóshoz keverjük össze a tejfölt a sóval és a reszelt citromhéjjal, és őröljünk bele fokhagymapelyhet ízlés szerint.
Jó étvágyat!Ui:Persze a friss fokhagyma sem rossz, de túl erős lett volna ehhez a könnyű citromos tejfölhöz.

Címkék

Főétel Szárnyas