Csicseriborsó lepény joghurtos mártogatóval

  • 2013.08.14.
  • 4

Omlós, és fűszeres, üde színfolt az unalmas vacsorák sorában. Tudtátok, hogy az átlagos háziasszony, de hogy ne vegye ki magát rosszul, beszéljünk egy átlagos családról inkább, körülbelül tízféle ételt készít otthon rendszeresen?


Na ha ezt vesszük alapul, akkor érthető, hogy miért lehet üde színfolt egy csicseriborsó lepény. Be kell hozzá szerezni pár friss zöld fűszert, de ha az megvan, onnantól semmi extra nincs benne. Egyszerű az elkészítés, a konyhai késes mixer dolgozik helyettünk.


Hozzávalók:
420 g csicseriborsó lecsöpögtetve, szárítva
2 gerezd fokhagyma
1 tk kömény
1 csapott tk koriander (mag)
1 tojás
3 ek petrezselyem
2 ek friss menta
1 ek friss koriander
2 újhagyma
só, bors

mártogatóhoz:
1 nagy doboz görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1újhagyma
néhány mentalevél

tálaláshoz citrom, sütéshez olaj


A mártogatóhoz a fűszereket apróra vágjuk, és a joghurthoz keverjük, félrerakjuk. A lepény hozzávalóit késes mixerbe rakjuk, és alaposan összemixeljük, sóval borssal fűszerezzük.( Finoman jelzem, hogy aki szereti erős paprikát is rakhat bele, úgy is nagyon finom.) Nedves kézzel lepényeket formázunk a kész masszából, és kevés olajon mindkét felét kb. 2 percig sütjük. A lepény omlós, mindenképpen lapáttal forgassuk, a villáról leesik!
Tálaláskor locsoljuk meg friss citromlével, és a joghurtot is tegyük mellé, úgy lesz igazán finom.

Egy éve: Citromos levendulás keksz
Két éve: Tiramisu kávé