Répatorta pancake

  • 2013.05.21.
  • 6


A répatorta örök, a répatorta klasszikus, és a répatorta népszerű, még a gyerekek körében is. Ha belegondoltok, hogy a répatortát keresztezzük a palacsintával, és hogy mindezt egészségesebbé téve, cukor nélkül is lehet, kívánni se lehetne tőle többet.


A répatorta ízvilág számtalan módon helyen, és formában visszaköszön a klasszik répatortán kívül, ha rákerestek,  nálam is van belőle  trüffel, és most készült ez a pancake. Mondjuk ez a mai különleges alkalomra készül, receptversenyre küldöm Ritához, ahol cukormentes recepteket várnak, és nem csak bloggerektől. Ajánlom figyelmetekbe, hátha valakinek van valami jól bevált, vagy szuperszónikus cukormentes receptje.
Amúgy zseniális a pancake, könnyebb, mint a normál répatorta, és közben ízben mégis ugyanazt rakod össze a nyelveddel, de selymesebb, és csúszósabb.


Hozzávalók:
120g tönkölybúza liszt
½ tk sütőpor
½ tk szódabikarbona
½ tk só
½ tk őrölt fahéj
½ tk őrölt szerecsendió
⅛ tk reszelt gyömbér (elhagyható)
1 nagy tojás
30g nyírfacukor
220ml kefír
½ vanília kikapart magja
240g finomra reszelt répa
vaj a sütéshez

Sajtkrém hozzávalói:
200g natúr krémsajt (philadelphia)
20g porított nyírfacukor
20ml tej
¼ vanília kikapart belseje
¼ tk reszelt limehéj
¼ tk reszelt citromhéj

A palacsintákhoz lereszeljük a répákat. Érdemes odafigyelni, hogy ne legyen túl zsenge, és vizes a répa, a reszelésnél pedig ne legyen túl nagy lyukú a reszelő, mert akkor a rövid sütési idő alatt nem fog megpuhulni! Tehát a reszelt répát tegyük félre, a tojást és a kefírt keverjük össze, tegyük hozzá a cukrot és a vanília magjait is. A lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szerecsendiót keverjük össze, és adjuk a tojásos keverékhez, keverjük el egyenletesen, majd legvégül adjuk hozzá a reszelt répát is. Ha teszünk bele gyömbért, azt a nedves összetevőkhöz adjuk.


Kevés vajon előmelegített serpenyőben, lassan süssük meg az evőkanálnyi tésztából kb 8 cm-es körökké formált palacsinták mindkét oldalát. Akkor lehet megfordítani a palacsintákat, amikor kis buborékok jelennek meg a még meg nyers felükön.

A sajtkrém hozzávalóit keverjük össze, és kanalazzuk a kisült palacsintákra.

Pancake-ek: ricottás, sima , banános, és most már itt van ez a répatortás is.
Egy éve: Pizza szendvics, Rozmaringos lilahagymás kenyér
Két éve: Spárga polentán, Epres csokis süti, Epres french toast 






Címkék

Desszert Répa