Meleg újkrumpli saláta avocadoval

  • 2013.04.29.
  • 2

De ez még mind semmi! A petrezselyem, citrom és fokhagyma is előkerült, és a koronát a juhsajt tette fel. Olyan salátát sikerült összehozni, ami egyöntetűen mindenkinek ízlett, és ami minden grillen készült húsféléhez nagyszerűen illett.


Ami azt illeti nem nyomom gyengén. Szombaton felhívtam Katit, hogy vettünk pár dolgot grillezni, de kevesen vagyunk rá, nekik a teraszuk is nagyobb, és kilátásuk is szebb, lenne e kedvük meghívni minket grillezni este, mi viszünk mindent, nekik a helyszínt, és a felszerelést kellene csak biztosítani. Nem voltak még felkészülve, úgyhogy szívtak eleget, míg téli álmából összerántották a teraszt, és a grillezőt, de a végén úgy összegeztük, hogy megérte. A gyerekek jó arcok voltak, az idő tökéletes volt, mi is jót beszélgettünk. A blog nyeresége a saláta ebben a történetben, amit telefonnal fotóztam, mert... mindennek van határa. Egyébiránt lekakkantott egy városi galamb a teraszon, én majdnem kidobtam a vacsit, de végül Háni és Kati megmentettek. Hú de durva volt. Egyedül Balázs örvendezett, hogy mekkora szerencsének nézek elébe. Hát alig várom.

A tálalását igényesebben is meg lehetett volna oldani, de tálba kellett áthordani mindent, grillezésnél nem ez volt most a fő szempont. Ha pedig a blognak fotóztam volna, valószínűleg levágok egy majd 1 cm széles avocado szeletet, és arra halmozok egy adag salátát, majd nem reszelem, hanem szeletelem rá a sajtot, úgy csinosabb lett volna. Ez meg itt a színtiszta valóság:


Hozzávalók:
1kg újkrumpli
2 avocado
2 ek vágott petrezselyem
2 ek friss citromlé
¼ citrom reszelt héja
2 gerezd fokhagyma reszelve
4 ek olívaolaj
1 doboz Nádudvari natúr vajkrém
100g juhsajt (Soma volt)

A krumplist sós vízben megfőzzük. AZ avokádón kívül a többi hozzávalót alaposan összekeverjük, a citromlét rakjuk bele utoljára, mert ettől keményebb lesz a krém. A leszűrt forró krumplit a krémre tesszük, és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott avocadot is. Tálaláskor megszórjuk a reszelt sajttal.
Igazából melegen, és hidegen is remek a saláta szerintem érdemes mindkét kóstolásra lehetőséget hagyni.


Egyéve: Szilva sárlottka, Narancsos mákos french toast
Két éve: Spárgarisotto garnélával, Szalonnás újkrumpli saláta