~ ZABOS - KÓKUSZOS TÚRÓGOMBÓC , MÉZES EPERRAGUVAL ~

  • 2020.05.20.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg túró- 2 tojás- 18 dkg zabpehely- 3 - 4 ek eritrit- 1 citrom reszelt héja- 1 tk vaníliakivonat- csipet só- 2 ek kókuszreszelékeper, méz- 1 ek étolajA zebpelyhet morzsás állagúra daráljuk, a túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az édesítőt, a vaníliát, a citrom reszelt héját és kb 10 - 12 dkg zabpelyhet. Jól összedolgozzuk, majd 1 órán át hűtőben pihentetjük.Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a maradék zabpelyhet, ezután hozzákeverjük a sót és a kókuszreszeléket. Az eperet feldaraboljuk és összeforgatjuk a mézzel.A túrós masszából nedves kézzel diónyi gombócokat készítünk és bő, forrásban levő vízbe tesszük. Megvárjuk amíg a gombócok feljönnek a víz felszínére,
egy szűrőkanállal kiszedjük és megforgatjuk a kókuszos - zabos morzsában.