~ ZÖLDSÉGES TOJÁSSAL TÖLTÖTT HÚSROLÁD ~

  • 2020.04.04.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Fasírthoz :- 60 dkg darált sertéshús- 2 szikkadt zsemle- 1 tojás- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 1 vöröshagyma- só, bors- 1 csokor petrezselyem- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
Töltelék :- 4 tojás- 15 dkg párolt zöldbab- 4 - 5 db koktélparadicsom- só, bors- 20 dkg tejföl- 5 dkg lisztA fasírthoz a húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a zsemlemorzsát, majd ízesítjük és jól összekeverjük.
A húsmasszát
egy olajjal kikent folpackon szétterítjük. A tejfölben simára keverjük a lisztet és elkenjük a húsmassza tetején.A tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a zöldbabot, a feldarabolt paradicsomot, ízesítjük sóval és borssal, majd egy olajjal kikent sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 °C - ra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Ezután a sült tojást ráhelyezzük a tejfölös masszára és a fólia segítségével az egészet feltekerjük, a végeket jól lezárva.
Egy tepsibe 2 dl vizet öntünk és
belehelyezzük a tekercset ( a fóliával együtt )

majd ha a víz már elpárolgott, a tekercset kibontjuk a fóliából és szép pirosra sütjük.