~ MEGGYES - GESZTENYÉS BURGUR ~

  • 2020.03.09.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 20 dkg bulgur- 6 dl tej- 1 tk vaníliakivonat- 2 - 3 ek méz ( ízlés szerint )- csipet só- 150 ml tejszín- 5 dkg mazsola- 25 gesztenyemassza- 1 ü meggybefőttA tejet felforraljuk a sóval, vaníliával, majd hozzáadjuk a mazsolát és a folyó víz alatt átmosott burgurt. Kb 20 perc alatt készre főzzük, majd ízesítjük mézzel és kihűtjük. Ezután összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel.A meggyet lecsepegtetjük, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.
A bulgurt, a meggyet és a gesztenyét poharakba vagy tálkákba rétegezzük. Kínálásig hideg helyen tartjuk.