~ EPERPÜRÉS TÚRÓS PALACSINTA ~

  • 2020.03.15.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg liszt- 2 db tojás- 1 ek cukor- 1 kk só- 3 dkg olvasztott vaj- 3 dl tej- 30 dkg eper- szódavíztöltelék :- 50 dkg túró- 1 citrom reszelt héja- 1 tasak vaníliás cukor- cukor - ízlés szerint- 2 - 3 ek tejfölA megmosott és megtisztított epret egy botmixerrel pürésítjük.
A palacsinta tésztához a tojást egy tálba ütjük, kissé elhabarjuk, majd hozzáadjuk a liszet, a sót, a cukrot, a tejet, az olvasztott vajat, az eperpürét és csomónentesre keverjük. Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a megfelelő állagot kapjuk.A masszát legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd felforrósított palacsintasütőben pici olajon kisütjük a palacsintákat.A töltelékhez a túrót villával összetörjük, ízesítjük és betöltjük vele a palacsaintákat. Olvasztott csokoládéval megcsurgatva kínáljuk.

Címkék

Eper Palacsinta