~ DIÓS KRÉMSAJTOS KIFLI ~

  • 2020.01.16.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg mascarpone- 18 dkg margarin
- csipet só- 35 dkg liszttovábbá :- 12 dkg darált dió- 1 tasak vaníliás cukor- 4 ek cukorA tésztához a lisztben elvegyítjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a krémsajt hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. Kb 1 órán át hideg helyen pihentetjük.
Ezután a tésztát 3 egyforma gombóccá osztjuk. A deszkát megszórjuk a cukros diós keverékkel és kör alakúra ( kb 32 cm ) nyújtjuk rajta a tésztát. A tészta
tetejét ismét megszórjuk a cukros diós keverékkel és a sodrófát párszor átgörgetjük rajta, majd 8 vagy 16 cikkre vágjuk ( attól függ , milyen nagyságú kifliket szeretnénk ) és egyenként feltekerjük őket.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 °C - ra melegített sütőben, kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.

Címkék

Dió Mascarpone Kifli