~ ASZALT SZILVÁS, MARCIPÁNOS, CSOKOLÁDÉS GYÜMÖLCSKENYÉR ~

  • 2020.01.08.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 4 tojás- 10 dkg barna cukor- 10 dkg vaj- 10 dkg étcsokoládé- 5 db marcipános szaloncukor- 10 dkg liszt- 10 dkg darált dió- 8 g sütőpor- 20 dkg aszalt szilva- csipetnyi só- 1 kk őrölt fahéjA tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat
fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajjal összeolvasztott csokoládét, az apróbb darabokra vágott szaloncukrot és az aszalt szilvát. Ezután hozzákeverjük a sütőporral vegyített diós lisztet.A fehérjét a sóval habbá verjük, összeforgatjuk a csokoládés masszával és egy sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába simítjuk. 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 - 40
perc alatt - tűpróbáig sütjük.