~ ALMÁS TÚRÓHABOS SZELET ~

  • 2020.01.19.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 10 dkg cukor- 1 dl étolaj- 1 dl tej- 20 dkg liszt- 1 kk sütőporAlmás töltelék :- 1 kg alma- kb 3 ek cukor ( ízlés szerint )- 1 kk őrölt fahéj- 1 , 5 tasak vaníliás pudingpor- 1 / 2 citrom leve- 3 dl vízTúróhab :- 25 dkg túró- 1 citrom reszelt héja- 3 ek porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 2 dl tejszínA tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük az olajat, a tejet és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - ra melegített sütőben kb 20 perc alatt ( tűpróbáig ) készre sütjük.
A megpucolt almát apró kockákra vágjuk és egy lábasban, a citromlével, fahéjjal és 1 , 5 dl víz hozzáadásával puhára főzzük. Ha az alma megpuhult botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot és a maradék vízben elkevert pudingport, majd sűrű krémmé főzzük és rákenjük a kihűlt tésztára.A túrót villával áttörjük, ízesítjük és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A túróhabot a kihűlt almás pudingra kenjük, a tetejét meghintjük fahéjjal és 2 - 3 óra hűtés után, felszeletelve kínáljuk.

Címkék

Túró Alma