~ PATIKUSNÉ RECEPTJE ~

  • 2019.12.14.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 20 dkg liszt- 20 dkg túró- 15 dkg fagyos zsír- 1 / 2 tasak sütőpor- 1 tasak vaníliás cukorTöltelék :- 15 dkg őrölt mák- 12 dkg főtt burgonya- 1 citrom reszelt héja- 15 dkg cukor- 150 ml víz- 5 dkg mazsolatovábbá :
- 1 tojás - a kenéshez- porcukor - a szóráshozA töltelékhez, a vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a mazsolát, majd szirupos állagúra főzzük. Ezután hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az áttört burgonyát és pár perc alatt összefőzzük, majd teljesen kihűtjük.
A tésztához a túrót villával krémesre törjük. A lisztet összevegyítjük a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Hozzáadjuk a túrót és az egészet jól összegyúrjuk.
A tésztát lisztezett deszkán
fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és 8 * 8 cm - es négyzeteket szabunk belőle. A négyzetek közepére hosszában
2 - 2 tk tölteléket halmozunk, majd a tészta két szélét egymásra hajtjuk és villával lenyomkodjuk. A hengereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk , lekenjük a tetejüket felvert tojással és 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük. ( kb 20 perc ) A süteményt porcukorral megszórjuk és jól záródó dobozban tároljuk.