~ MIMÓZA SZELET ~
- 2019.12.21.
- 9
»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 50 dkg liszt- 10 dkg porcukor- csipet só- 15 hideg dkg zsír- 1 tasak sütőpor- 2 tojássárgája- kb 5 - 6 ek tejfölKrém :250 ml tej- 4 ek liszt- 22 dkg vaj / margarin- 20 dkg porcukor- 1 citrom reszelt héja és kifacsart levetovábbá :- kb 8 - 10 ek baracklekvárA tésztához összevegyítjük a lisztet, a porcukrot, a sót és a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát 4 egyforma gombóccá osztjuk és egyenként, kb 20 * 30 cm - es lapokká kinyújtjuk. A lapokat sütőpapírral fedett tepsi hátán, 180°C - os sütőben egyenként 8 - 10 perc alatt megsütjük.A krémhez a lisztet simára keverjük a tejben és alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkrémet, a citrom levét és héját, majd az egészet habosra keverjük.
Összeállítás : tálcára helyezünk egy tésztalapot, megkenjük kb 4 - 5 ek lekvárral, ráhelyezzünk egy másik tésztalapot és rásimítjuk a citromos krémet, erre egy másik lapot helyezünk amit ismét megkenünk lekvárral és ráborítjuk az utolsó tésztalapot. A süteményt egy éjszakán át pihentetjük, másnap porcukorral megszórva, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
A szerzőről
Juditka konyhája