~ MÁKOS BEJGLIKIFLI ~

  • 2019.12.05.
  • 5

»HOZZÁVALÓK« 16 db - hozTészta :- 30 dkg liszt- 3 dkg porcukor- 1 kk só- 7 dkg fagyos vaj- 6 dkg fagyos zsír- 15 g friss élesztő1 tojássárgája- kb 70 ml hideg tejTöltelék :- 15 dkg darált mák- 2 ek kekszmorzsa- 1 citrom reszelt héja- 2 ek baracklekvár- 1 ek méz- 10 dkg cukor- 2 dl víztovábbá :
-
tojás - a kenéshezA tésztához összevegyítjük a lisztet, a porcukrot, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt. A tejben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgáját, majd a a lisztet keverékhez öntjük és a egészet jól összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva, hideg helyen 60 percig pihentetjük.
A töltelékhez, a vízből, cukorból és a mézből szirupot főzünk. A mákot összekeverjük a kekszmorzsával, majd hozzáadjuk a citrom héját a lekvárt és a szirupból annyit öntünk hozzá
hogy jól kenhető masszát kapjunk.
A tésztát kb 40 cm - es kör alakúra nyújtjuk, elterítjük rajta a máktölteléket és 16 cikkre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és kb 40 perc kelesztés után, 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.