~ IRDALT RÁNTOTT CSIRKE ZELLERES BURGONYAPÜRÉVEL ~

  • 2019.12.07.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 4 felezett csirkemellfilé
liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírhoz- fokhagymapor, só
burgonyapüré :- 1 kg burgonya- 1 zellergumó- 10 dkg vaj- forró tej- sótovábbá :aprított zellerlevél, durvára vágott dióA csirkemellet megmossuk, eltávolítjuk róla a felesleges inakat, majd az egyik oldalát kb 1 cm - enként bevagdossuk, de ne vágjuk át. Azután megszórjuk fokhagymaporral és sóval és a szokásos módon, először lisztbe, enyhén felvert sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
A bepanírozott húst forró, bő olajban kisütjük.
A megpucolt zellert és a burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyed krémes állagot kapjunk, majd ízlés szerint sózzuk. Tányérra szedjük mellé helyezzük a rántott húst, aprított zellerlevéllel és dióval megszórva azonnal tálaljuk.