~ DIÓS - CSOKOLÁDÉS LEKVÁROS SZELET ~

  • 2019.12.15.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 45 dkg liszt- 10 dkg porcukor- 1 tojás- 10 dkg vaj / margarin
- 1 / 2 tasak szalalkáli ( 7 , 5 g )- kb 1 dl tejTöltelék :- 5 dl tej- 8 dkg vaj- 8 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 3 ek kakaópor- 5 dkg darált dió- 10 dkg darált keksz- 1 tk rumaroma- kb 30 dkg
baracklekvár
tetejére :
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj, cukorgyöngy
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta, majd 4 gombócot formálunk belőle és 30 percig hűtőben pihentetjük. Ezután mindegyik gombócot 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk és tepsi hátán egyenként, 180 °C -
on 8 - 10 perc alatt megsütjük.A töltelékhez a tejet a vajjal és a cukrokkal felforraljuk, belekeverjük a kakaóport, a kekszet és a diót, ízesítjük rummal és az egészet összeforraljuk, majd langyosra hűtjük.Egy tésztalapot megkenünk kb 3 - 4 ek lekvárral, ráhelyezzük a második lapot, erre rásimítjuk a kakaós krémet és befedjük a harmadik tésztalappal. Erre
ismét lekvárt kenünk, ráborítjuk az utolsó lapot és fóliával letakarva egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap bevonjuk a süteményt az olajjal összeolvasztott olvasztott csokoládéval és megszórjuk cukorgyönggyel.