~ SÜNIS FATÖRZSTORTA ~

  • 2019.11.11.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 5 tojás- 25 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 250 ml étolaj- 125 ml forró víz- 35 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- 2 - 3 ek kakaópor
Krém :- 7 dl tej- 2 tasak csokoládés pudingpor- 25 dkg lágy vaj- 20 dkg porcukor- 2 - 3 ek rumaroma- 2 ek kakaóportovábbá :
- 10 dkg étcsokoládé -a fakérgekhezSünikhez :- 15 dkg kekszmorzsa- 1 ek kakaópor- 2 ek baracklekvár- tejfehér tortadara ( vagy mandula ) rózsaszín és fehér marcipán - a díszítéshez
A tésztához egy 22 és egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a széleit kivajazzuk és behintjük liszttel.
A tojást alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat a vizet és hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 3 ek vizet. A formák közepébe 1 - 1 merőkanál sárga tésztát merünk, majd erre a kakaósat, majd felváltva folytatjuk a kanalazást, amíg el nem fogy a massza - szépen szétfog majd terülni egymáson. ( kb egyforma magasságban legyen a két formában a massza. ) Ezután 180 °C - on kb 40 percig - tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport és kihűtjük. A vajat a porcukorral, a rummal és a kakaóporral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és tovább habosítjuk.
A kihűlt tészták tetejét egyenesre vágjuk és a levágott részt összemorzsoljuk, majd mindkettőt lapjában kettévágjuk. A krémből keveset félreteszünk, kb a felével betöltjük a lapokat, a többihez pedig hozzákeverjük a tésztamorzsát.
A nagyobb tortalapot egy tálcára helyezzük, megkenjük krémmel és a közepére ráhelyezzük a kisebb tortalapot. A tésztamorzsás krémmel körbetapasztjuk a tortát, kialakítva ezzel a fatörzset, majd körbekenjük a féltetett krémmel.A fakéreghez a csokoládét mikróban megolvasztjuk és egy sütőpapírra kb 10 * 30 cm - es csíkot kenünk,
rányomunk egy összegyűrt alufóliát, ráhelyezünk egy sütőpapírt, majd a keskenyebbik résznél fogva feltekerjük és hűtőben dermesztjük. Ezután kitekerjük és a csokoládét leválasztjuk a fóliáról. Az így kapott csokikérgeket rátapasztjuk a krémre, majd megszórjuk kakaóporral és porcukorral. Hűtőbe tesszük dermedni.A sünikhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd megformázzuk a sünik testét, marcipánból a szemét és az orrocskáját, majd a tortadarából a tüskéit.

Címkék

Torta Csokoládé