~ GLUTÉNMENTES KEVERT KUGLÓF ~

  • 2019.11.23.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 4 tojás- 10 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 8 dkg olvasztott vaj- 10 dkg rizsliszt- 10 dkg Gm süteményliszt- 1 / 2 tasak Gm sütőpor
- 2 ek Gm kakaópor- 1 dl tej- csipet sóA sütőt 175 °C ra előmelegítjük, egy kuglóf formát alaposan kivajazunk és behintünk rizsliszttel.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval habbá verjük. A sárgákat a porcukorral, a vaníliával és az olvasztott vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral vegyített liszteket. Azután óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, a massza felét a formába öntjük, a másik feléhez pedig hozzákeverjük a kakaóport és rákanalazzuk a sárga tésztára. Egy kanál nyelével a kétféle tésztát kissé összekeverjük. és kb 45 percig tűpróbáig sütjük.