~ CSOKOLÁDÉS - ÁFONYÁS PANETTONE ~

  • 2019.11.29.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 35 dkg liszt- 5 dkg darált mandula- 3 ek kakaópor- 3 dkg friss élesztő- 3 ek porcukor- 2 tojás- 1 mk só- 8 dkg olvasztott vaj- 10 dkg apró csokicsepp- 1 narancs reszelt héja- 10 dkg aszalt áfonya- langyos tejtovábbá :
- 1 tojássárgája - a kenéshez-
szeletelt mandula - a szóráshozAz élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet, a mandulát a kakaóport, a porcukrot és a sót alaposan összevegyítjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, az olvasztott vajat, a narancs reszelt héját, az áfonyát
és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk / dagasztjuk, majd belegyúrjuk a tésztába a csokicseppeket.
A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk és egy kb 20 cm - es magasított, kerek tapadásmentes formába helyezzük. ( ha nincs panettone formánk akkor zsírpapírral magasítsunk meg egy tortaformát ) Kb 2 órán át kelesztjük.
Ha a tészta szép magasra feljött, a tetejét óvatosan lekenjük tojássárgájával és megszórjuk mandulával.

Előmelegített 180 °C - os sütőben kb 45 - 50 percig sütjük.