~ ALMÁS - TÚRÓS LUSTA TORTA ~

  • 2019.11.10.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 18 dkg liszt- 18 dkg búzadara- 1 tasak sütőpor- 10 dkg cukorTöltelék :- 50 dkg túró- 10 dkg cukor- 2
ek tejföl- 1 tasak vaníliás cukor- 1 citrom reszelt héja- 1 tojás- kb 2 - 3 db alma- 1 tk őrölt fahéjtetejére :- 2 , 5 dl tej- 5 dkg vajA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd négy részre osztjuk. A túrós töltelékhez a túrót, a cukrokkal, a tejföllel, a tojással és a citromhéjjal krémesre keverjük. A megpucolt almát lereszeljük és összekeverjük a fahéjjal.A sütőt 180
°C - ra melegítjük, egy 20 - 22 cm - es kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk és egyenletesen beleszórjuk a lisztes keverék 1 / 4 - ét, erre rásimítjuk a túrókrém felét, ismét rászórjuk a lisztes keveréket és ráhalmozzuk a reszelt almát ( levével együtt ). Ezután ismét lisztes keverék, a maradék túró és végül rászórjuk a megmaradt lisztes keveréket.A tejet a vajjal összemelegítjük és ráöntjük a tortára. Egy villával megszurkáljuk, hogy alulra is kerüljön a tejből, majd kb 60
perc alatt
megsütjük. ( a forma alá érdemes tepsit, vagy alufóliát tenni ).Ha a torta megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva, felszeletelve kínáljuk.