~ PIZZACSIGA ~

  • 2019.10.27.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 50 dkg liszt- 25 g friss élesztő- 1 / 2 ek só1 kk cukor- 50 ml olívaolaj- kb 2 dl langyos víztöltelék :- 2 tubus pizzakrém ( pl. Univer )
- kb 25 dkg reszelt sajt- 2 tk pizza fűszerkeverék- 50 ml olívaolaj - a kenéshezAz élesztőt 1 dl víz és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat a vizet és az egészet lágy tésztává dagasztjuk. Ezután letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha a tészta megkelt kb 1 cm - es vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk sajttal, majd feltekerjük. A rúdból kb kétujjnyi szeleteket vágunk és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, majd körbekenjük vele a csigák oldalát és a tetejét. 30 perc kelesztés után, a csigákat 200 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.