~ GOMBÁS FASÍRT TÉSZTÁBAN SÜTVE ~

  • 2019.10.22.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg sertés darált hús- 25 dkg csiperke gomba- 1 vöröshagyma- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 1 csokor aprított petrezselyem- 1 szikkadt zsömle- 1 tojás- só, bors- 1 - 2 ek zsemlemorzsa - vagy szükség eseténtovábbá :- 2 csomag friss leveles tészta- 1 tojás - a kenéshez- szezámmag - a szóráshozA finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és jól lepirítjuk.A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott és alaposan kinyomkodott zsömlét, a gombát, a tojást, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát, ezután ízesítjük sóval, borssal és jól összekeverjük.
A leveles tésztát kitekerjük, a széleit megkenjük enyhén felvert tojással, majd a közepére egy csíkban eloszlatjuk a húsos massza felét. A tészta két szélét behajtjuk, a szabadon maradt tésztát pedig a masszára hajtjuk, ezután olajjal kikent tepsibe tesszük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Így járunk el a másik adaggal is.Megkenjük a tetejét tojással és megszórjuk szezámmaggal. 220 °C - ra melegített sütőben 10 percig sütjük, ezután visszavéve a hőfokot 180 °C - ra további 30 percig sütjük.