~BURRATÁS VENDÉGVÁRÓ POLENTA FALATOK ~

  • 2019.10.04.
  • 9


»HOZZÁVALÓK«- 20 dkg kukoricadara- 6 dl víz- 1 ek vaj- 1 tojássárgája- 8 dkg reszelt parmezán- só, bors, kakukkfű - ízlés szerinttovábbá :burrata
vagy mozzarella- koktélparadicsom- olívabogyóA kukoricadarát megfőzzük a vízben, közben ízesítjük sóval és borssal. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a sajtot, a kakukkfüvet és állandó keverés mellett a tojássárgáját. A masszát egy kb 22 * 22 cm - es folpackkal bélelt tepsibe simítjuk és pár órán át hűtőben dermesztjük.
A polentából korongokat szúrunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, mellé helyezzük a paradicsomokat,
majd 200 °C - on kb 10 percig sütjük. A kihűlt korongok tetejét megkenjük a tejszínes sajttal, elhelyezzük rajta a sült paradicsomokat és az olívát, végül megszórjuk kakukkfűvel.