~ ALMÁS CSOKOLÁDÉS SZELET ~

  • 2019.10.12.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 18 dkg cukor- 1 dl étolaj- 2 - 3 db alma- 80 ml tej- 10 dkg étcsokoládé- 3 / 4 tasak sütőpor- csipet só- 25 dkg liszttetejére :- 3 dl tejszín- 2 ek kakaópor- 1 ek porcukorA sütőt 180 °c ra előmelegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk, az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A csokoládét összeolvasztjuk az olajjal.A tojás habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt almát, a sót, a tejet, az olvasztott csokoládét és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport, majd habbá verjük. A habot a kihűlt tésztára simítjuk és és 1 - 2 órára hűtőbe tesszük. A sütemény felszeletelve kakaóporral megszórva kínáljuk.