~ LEVENDULÁS SAJTTORTA POHÁRBAN ~

  • 2019.09.18.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- kb 4 személyreKekszes alap :
- 20 dkg ameretti keksz + a díszítéshez- 8 dkg olvasztott vajKrém :
- 25 dkg mascarpone- 1 dl tejszín- 2 ek levendulavirág- pár csepp citromlé- 1 dl víz- 3 ek cukorA kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és az előkészített poharak aljába szórjuk.A levendulavirágot egy lábasba tesszük a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt, ezután szirupos állagúra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.
A krémsajtot a tejszínnel és a levendulás sziruppal habbá verjük, majd a kekszes alapra kanalazzuk. Levendulavirággal és kekszmorzsával megszórva díszítjük.