~ TÖKSZELET ~

  • 2019.08.28.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 22
dkg liszt- 6 dkg cukor- 10 dkg vaj / margarin- 1 tk sütőpor- csipet só- 2 tojássárgája- kb 1 ek tejfölTöltelék :- kb 1 , 5 kg - os főzőtök- 2 tojássárgája- kb 4 ek cukor - vagy ízlés szerint
- 1 tasak vaníliás cukor- 25 dkg tejföl- 5 ek búzadara- 4 tojásfehérje- csipet sóA megpucolt és felkockázott tököt enyhén sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük ( előző nap érdemes elkészíteni és egy éjszakán át szűrőben hagyjuk lecsöpögni ) , majd villával összetörjük. Hozzáadjuk a darát, a tejfölt, a cukrokat, a tojássárgáját, alaposan kikeverjük és hűtőbe tesszük.A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és átlátszó fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt helyezünk. A tésztát a tepsibe simítjuk, az alját villával megbökdössük és megszórjuk kevés búzadarával. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tökös krémmel. A masszát a tésztára simítjuk és kb 50 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk.

Címkék

Tök