~ PADLIZSÁNGOMBÓC PARADICSOMSZÓSZBAN ~

  • 2019.08.03.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 1 nagyobb padlizsán - kb 50 - 60 - dkg
- 1 szikkadt zsemle- 1 tojás- 1 - 2 gerezd fokhagyma- zsemlemorzsa- 3 ek reszelt parmezán
- pár levél bazsalikom- só, borsparadicsomszósz :- 3 dl passata - passzírozott paradicsomlé- 1 ek olívaolaj- 1 kis fej hagymasó, borscukor, vízAz apró kockákra vágott padlizsánt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől.
A zsemlét egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk , hozzáadjuk a padlizsánt, a tojást, a parmezánt, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá hogy jól formálható masszát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és hűtőben 30 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a gombócokat.A paradicsomszószhoz a finomra aprított hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük és az egészet összeforraljuk - ha sűrű lenne vízzel hígítjuk - ezután a gombócokat a szószba helyezzük és átforgatjuk benne.