~ MONTENEGRÓI KRUMPLI ~

  • 2019.08.16.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 70 dkg burgonya- 3 ek kukoricadara- 1 tk pirospaprika- 1 tk szezámmag- 2 - 3 gerezd fokhagyma- 2 ek olívaolaj- só- friss rozmaringEgy tepsibe olívaolajat öntünk, a meghámozott burgonyát egyforma gerezdekre vagy kockákra vágjuk, majd összeforgatjuk az olajjal.
A kukoricadarát összekeverjük a pirospaprikával, a szezámmaggal, a sóval,
majd a keveréket a burgonyára szórjuk és alaposan összekeverjük vele.
A fokhagymagerezdeket és néhány ág friss rozmaringot mellé dobjuk, ezután 220 °C - os sütőben aranybarnára sütjük. ( kb 45 perc ) Bármilyen mártogatóssal és zöldsalátával kínáljuk.